Bine ai venit, Vizitator
Tine-ma minte

SUBIECT: Fier in fundatie ?

Fier in fundatie ? 20 Sep 2015 08:46 #1

  • Busila Dan
  • Busila Dan's Avatar
Ma numesc Busila Dan si am cumparat un proiect ppentru autorizare la primarie (nu cel de structura) la o casa cu structura din lemn ce va fi construita in judetul Arges.

In proiectul respectiv la memoriu tehnic este descrisa fundatia fara fier in fundatie, are fier doar in elevatie,patru bare de 12 mm si etrieri de 6 mm. Mentionez ca proiectul este pentru o casa din lemn , parter si mansarda locuibila avand amprenta la sol de 11.1*7.2 (79.92 m) cu fundatii continue pe sub peretii exteriori si interiori.

Intrebarea mea pentru dumneavoastra ar fi daca este posibil sa nu existe fier(armatura) si in fundatia casei? Este suficient cel din elevatie?

Fier in fundatie ? 22 Mar 2016 07:36 #2

  • ing Badea Liviu
  • ing Badea Liviu's Avatar
Faptul ca exista fier in ceea ce dvs numiti elevatie inseamna ca este prevazut fier in fundatie. Fundatie din beton fara fier inseamna fundatie din beton simplu, ceea ce in Romania, care este zona seismica ea toata, nici nu e recomandat si nici nu e permis legal. Daca vreti sa faceti economie, va recomand sa scadeti costurile la alte materiale sau la manopera, dar nu la fierul din fundatie. Puteti de ex. sa refolositi cofrajele, si sa scadeti pretul la manopera.