Bine ai venit, Vizitator
Tine-ma minte

SUBIECT: NERVOMETAL pentru placi usoare de lemn

NERVOMETAL pentru placi usoare de lemn 31 Mar 2014 18:25 #1

NERVOMETAL este un cadru metalic, ce este fabricat în foi de 2500 x 600 mm cu grosime 0.5 mm galvanizat. Avantajele sale sunt: - costuri mai mici decât alte materiale tradiționale. Pot fi taiate, îndoite,despicare, facilitând astfel adaptarea sa la geometria oricarei structuri de instalare.
NERVOMETAL este un metal expandat simetric pe întreaga sa lungime, care acționează ca element de rigidizare pentru a ameliora randamentul structurei, Special pentru placi de lemn,acoperisuri,diferite forme arhitectonice,datorita greutati sale reduse si rigiditatea care o ofera cu doar 5cm de beton se evita crapaturile traditionale ale tavanelor din rigips montate pe structura unei placi din lemn,se ofera montaj si garantie de 50ani pentru orice placa de lemn cu structura metalica de nervometa.Livrari gratuite in toata tara cu plata la ridicarea produsului.COSTURI MAI MICI CU 60% FATA DE ALTE MATERIALE TRADITIONALE,POT FI TAIATE,INDOITE,FACILITAND ADAPTAREA LA GEOMETRIA ORICAREI STRUCTURI,REPEDE DE INSTALAT . NU EXISTA PIERDERE DE MATERIAL,ORICE CAPAT POATE FI REFOLOSIT,NU PRODUCE SCURGERI NICI PIERDERI ASTFEL SE REDUCE COSTUL MATERIALELOR. DATORITA RIGIDITATII SALE NU ESTE NEVOIE DE COFRARE, ESTE O ARMATURA IGNIFUGA IMPOTRIVA FOCULUI SI INCENDIILOR. ARMATURA DE NERVOMETAL POATE SA SUSTINA O SEPARARE A GRINZILOR DE PANA LA 1 M, CELULELE PRODUSE DUPA TURNARE ASIGURA O FOARTE MARE REZISTENTA DE LIPIRE IN CAZUL TENCUIELI SAU GLETUIRI CU IPSOS,acest produs poate fi comercializat doar de distribuitori autorizati
Atasamente:

NERVOMETAL pentru placi usoare de lemn 25 Iun 2014 05:42 #2

Armatura de Nervometal este solutia la multe aplicatii in constructii,spre deosebire de tehnologia din Romania,Nervometal este angajat la realizarea și menținerea nivelului de servicii pentru a satisface nevoile și cerințele clienților noștri menținând în același timp competitivitatea (calitate și preț)
Nervometal este un material de constructii pus în aplicare si verificat de un sistem de control al calitatii certificat ISO 9001.
Unul dintre obiectivele noastre este de a promova utilizarea de Nervometal,un material in ciuda faptului ca exista de mai mult de un secol.. este o mare necunoscută și are un mare potențial în viitorul apropiat pe piata materialelor de constructii.Cu Nervometal orice idee si orice proiect poate fi pus in practica
-ARMATURA DE NERVOMETAL este un profil metalic,este fabricat în foi de 2500 x 600 mm cu grosimi intre 0.3-0.5 mm galvanizat.
-Avantajele sale sunt: - costuri mai mici decât alte materiale tradiționale.
-Pot fi taiate, îndoite,despicare, facilitând astfel adaptarea sa la geometria oricarei structuri de instalare.
-Este o ARMATURA COFRAG.
-NERVOMETAL este un metal expandat simetric pe întreaga sa lungime, care acționează ca element de rigidizare pentru a ameliora randamentul structurei.
-Se foloseste ca cofrag pierdut pentru plaseu de lemn,pentru planseu cu structura metalica,inlocuieste cu succes asteriala de lemn la acoperis
-Armatura de nervometal se utilizeaza la exterior pentru diferite forme arhitectonice,se mai foloseste pentru armarea sapei ce se toarna peste polistiren pentru a creste rezistenta dar si pentru a mari randamentul termic in cazul incalziri in pardoseala fiind un cadru metalic
-ARMATURA DE NERVOMETAL se foloseste la incalzirea termica in tavane
-ARMATURA DE NERVOMETAL este un material de constructii clasificat IGNIFUG, se foloseste si se recomanda in compozitie cu mortare ca bariera antifoc
-NERVOMETAL se utilizeaza la orice suprafata neaderenta mortarelor.
-Montajul Armaturi de Nervometal se face astfel: pentru armarea pe lemn cu scoabe de 5 cm,pentru armarea pe fier cu puncte de sudura sau sarma in functie de domeniul de utilizare,acest produs poate fi comercializat doar de distribuitori autorizati.

NERVOMETAL pentru placi usoare de lemn 05 Noi 2014 13:46 #3

  • Nervometal Romania
  • Nervometal Romania's Avatar
FISA PRODUSULUI:
PRODUS: Nervometal
CERTIFICAT: Da, ISO 9001 certificator Applus nr. EC-7905/13
Marcat CE: Da conform UNE-EN 13658-1 si UNE-EN 13658-2
DESCRIEREA PRODUSULUI
Nervometal este o placa de otel, in general galvanizata, intinsa, formand nervi longitudinali de aproximativ un cm de inaltime, separate unele de celalte de 10 cm care este ocupat de un grilaj de celule si nervi transversali in forma de os de peste.
Aceste caracteristici ii acorda o capacitate autostatatoare fata de orice tip de ochiuri, fiind, insa, usor (intre 1,2 si 2 kg/m2) si maleabil; poate fi usor de taiat, unit cu suruburi, sarma sau nituri si indoit pentru al adopta formei cerute.
Se fabrica in placi de 2500 mm lungime si 600 mm latime, desi lungimea poate varia pentru a fi adaptat utilizarii sau logisticii de transport. Se vinde de obicei in pachete de 20 de placi (30 m2).
Grosimile placii sunt de 0,3, 0,4 si 0,5 mm conform utilizarii pentru care este destinat.
MATERIA PRIMA:
OTEL: Calitate DX51D+Z conform EN 10346
CARACTERISTICI: Rm=270-500 N/mm2
CERTIFICAT: DA, conform UNE EN 1024:2006

UTILIZARI:
Utilizarea NERVOMETAL este multipla in constructii precum pentru cofrajul permanent in placi ,plansee,sarpanta acoperis sau cimentari, ca montaj betonat pe perete, dale sau forjate, ca sustinere de mortar si tencuieli la fatade, acoperisuri si pereti sau ca suport de mortar ignifug. Este aliatul perfect pentru sistemele de grilaj(stud frame) si arhitectura modulara si industrializata.
Configuratia speciala a celulelor sale permite o strangere ferma a mortarelor si a tencuielilor; pentru restabilire permite independizarea mortarului pentru finisajul de suporturi care nu se afla in stare buna. Poate fi suspendat ca acoperis fals fara a necesita de o structura suplimentara.
In utilizarea sa de cofraj permanent, montaj betonat, constructie de corpuri goale pentru iluminatul dalelor de forjare sau cimentare, protectie pentru pilotaj, etc., configuratia sa nu permite trecerea prin beton, evitand de asemenea si orice tip de patrundere.
Capacitatea sa ca suport pentru mortar ignifug este recunoscuta la NTE-IPF si multi fabricanti de mortar au omologata utilizarea in comun a barierelor ignifuge.
Beton
Material: beton armat HA-25/P/20 conform EHE elaborat in situ
Rezist. betonului (fck): 25 N/mm 2
Coef. seg. (Yc): 1,50
Mod. elasticitate (Es): 27.232 N/cm2
Greutate: 24 kN/m3
Otel armat
Material: otel B 400 S si B 500 S
Rezist. la otel (fyk): 400 N/mm2/500 N/mm2
Mod. elasticitate (Es): 200.000 N/cm2
Coef. seg. (Yc): 1,15
Greutate: 78,5 kN/m3
Greutatea proprie a sistemului:
Pentru o grosime a lespedei 50 mm*
[kN/m2]
placa nervata: 0,019
beton armat: 1,200
SISTEM: 1,219
*Art. 59.2.1. a al EHE stabileste ca grosimea lespedei superioare pentru forjari va fi de 50 mm pentru piesele de legatura de tip diferit decat bolta ceramica sau de beton.
UTILIZAREA NERVOMETALULUI IN FORJARI
Una din utilizarile cele mai extinse ale Nervometalului este ca si grinzi de umplere forjate a grinzilor de lemn, otel, beton precomprimat.
DESCRIEREA SISTEMULUI
Sistemul este format dintr-o placa nervata de metal, Nervometal, care actioneaza ca un cofraj permanent si ca o capa de compresie de beton armat in situ. Placile sunt dispuse asupra grinzilor de podea ce trebuie sa fie autorezistente, in general metalice sau de lemn, desi pot fi aplicate pe grinda de beton presata sau nu dar intotdeauna luand in considerare ca nu formeaza un tronson rezistent omogen cu acestea, care nu se aplica acestei descrieri , desfasurarea grinzilor forjate in situ, ce se vor adapta respectivelor norme conform materialului.
La varsarea betonului se formeaza o talpa rezistenta si continua asupra acestora. De asemenea este valabil pentru tablele de acoperire peste acoperis “catalan”sau pentru acoperirile inclinate peste partitiile din palomeros.
Placa este de 250x60 cm si 0,4/0,5 mm grosime, are nervuri (nervi) de 8 mm inaltime fiecare de 10 cm in sens longitudinal al placii, plecand de la o placa inainte cu formare de aproximativ 29 cm.
Sistemul este amplu certificat pentru utilizare, fiind probabil mijlocul de grindare cel mai extins pentru reconstructii inlocuind livrarea de moloz deteriorat la forjari (cu inlocuirea sau nu a grindei) sau tablari de sindrila din lemn roase in acoperire.
Acest fapt este posibil deoarece prezinta o mai mare rezistenta prin relatia sa greutate/grosime a actualelor sisteme disponibile pe piata.
Se redacteaza urmatoarea fisa de caracteristici tehnice pentru folosirea Nervometal ca element de cofraj permanent la grindari, in lipsa unei norme armonízate pentru marcare CE pentru utilizarea propusa conform anexelor I, II si III din Ordinul din 29 noiembrie 2001 si actualizarile sale succesivele , precum si pentru faptul ca nu mai exista fisele de autorizatie de utilizare a sistemelor de forjare fiind derogat Decretul regal 1630/1980, din 18 iulie, cu privire la fabricarea si folosirea elementelor resistente pentru apartamente si acoperisuri, prin Decretul Regal 1339/2011 din 3 octombrie.

ELEMENTELE SISTEMULUI
placa de metal nervat Nervometal
Material: otel laminat la rece DC04 UNE 36086 AP04 UNE 10130, supus taierii, intins nervat
Limita elástica (fy): +/- 300 N/mm2 conform procesului EN 10346
Limita de ruptura (fs): +/- 375 N/mm2 conform procesului EN 10346
Mod. elasticitate (Es): 210.000 N/mm2
Coef. seg. (yM): 1,05
Coef. seg. (yS): 1,15
Greutate: 78,5 kN/m3

ANALIZA SISTEMULUI
Determinarea capacitatii mecanice a placii
Lungimea furnirului rezultant dupa mecanizarea acestuia in sensul longitudinal al nervilor pentru m linial de tabla pentru grinzi, este:
255 mm x 0,5 mm (grosime) = 127,5 mm2
255 mm x 0,4 mm (grosime)= 102,0 mm2
Lungimea furnirului in sensul transversal al nervilor este:
220 mm x 0,5 mm (grosime) = 110,0 mm2
220 mm x 0,4 mm (grosime)= 88,0 mm2
Capacitatea mecánica va fi:
Us=As x fyd = As x fyk/(Ys)
Determinarea sumei in ‰compresia stratului de umplutura se determina conform art. 42.3.5 EH-08:
tipul de otel
fy=400 N/mm2 fy=500 N/mm2
armatura perpendiculara nervilor 1,4 1,1
(coincide cu sensul nostru longitudinal)
armatura paralela nervilor 0,7 0,6
(coincide cu sensul nostru transversal)
Pentru armatura perpendiculara (longitudinala) cu Coef. seg (yS) =1,15 si o grosime a lespedei de 50 mm
suprafata (mm2/m) Us=As x fyd (kN)
Otel B 400 S 70 24,35
Otel B 500 S 55 23,91
Nervometal 0,5 (long.) 133 33,26
Nervometal 0,4 (long) 102 26,60
Pentru armatura paralela (transversala) cu Coef. seg. (yS)=1,15 si o grosime a lespedei de 50 mm
suprafata (mm2/m) Us=As x fyd
Otel B 400 S 35 12,17
Otel B 500 S 30 13,06
Nervometal 0,5 (long.) 110 28,69
Nervometal 0,4 (long) 88 22,95
Din calcúlele anterioare se demonstreaza ca: capacitatea mecánica a Nervometal echivaleaza cu armatura de impartiré care este propusa de EHE si o poate inlocui pe aceasta cum s-a realizat deja in numeroase ocazii in punerea sa in aplicare in lucrarile comune.
Totusi subliniaza faptul ca daca dispune de acesta intr.-un mediu agresiv fara protectie cu timpul ar putea fi afectata si poate sa isi piarda capacitatea mecánica.
Plasarea membranei metalice si utilizarea Nervometal doar ca cofraj permanent ne da mai multa siguranta.
Pentru toate cele anterior expuse putem afirma ca pentru forjari cu greutati conventionale cu separare intre 60/80 cm se poate realiza acoperisul de compresie cu Nervometal intre grinzi fara alte calcule suplimentare.
Aceste lungimi sunt in plus cele care ne permit utilizarea Nervometal ca un cofraj permanent fara utilizarea de lucrari intermediare.

NERVOMETAL pentru placi usoare de lemn 14 Ian 2015 21:02 #4