5 pasi simpli pentru alegerea termoizolatiei pentru casa ta

 

  • PRIMUL PAS este DOCUMENTAREA: cereti informatii, explicatii precum si consultari tehnice de la specialistii in domeniu pentru a obtine solutia potrivita spatiului pe care va urma sa executati lucrarea. Nu trebuie sa va limitati la o singura firma, strangeti oferte de la mai multe firme ca sa aveti ce compara. Pentru a beneficia de rezultatul dorit trebuie puse cap la cap mai multe informatii care conteaza foarte mult cum ar fi vechimea imobilului, situarea in functie de zona climatica, suprafata acestuia, elementele de structura, etc.
  • PASUL DOI. In functie de toate caracteristicile de mai sus se alege TIPUL de material termoizolant in functie de cost, performanta energetica, disponibilitate, gama larga de produse si caracteristici de montaj. Va sfatuiesc sa alegeti un producator care sa va ofere un sistem complet pentru a preveni viitoarele probleme legate de compatibilitatea diverselor piese ale sistemului termoizolatiei.
  • PASUL TREI. Dupa alegerea materialului urmeaza alegerea GROSIMII acestuia care influenteaza COEFICIENTUL DE TRANSFER TERMIC, dar si alte caracteristici cum ar fi rezistenta la tractiune, la incovoiere, etc. De asemenea in functie de grosime vom alege si celelalte materiale care fac parte din sistemul termoizolant cum ar fi diblurile, rezistenta plasei si adezivul care se va folosi.
  • PASUL PATRU.  O atentie deosebita trebuie sa acordam asupra calitatii materialelor. Vor trebui comparate garantiile oferite de producatori. De asemenea vom compara si preturile. Preturile mici de multe ori ascund deficiente mari, cu atat mai mult cu cat materialele termoizolante nu au un pret foarte scazut.
  • PASUL CINCI si cel mai important este montajul, deoarece creeaza cele mai multe consecinte grave. O lucrare prost executata creeaza multe probleme de-a lungul timpului, indiferet de calitatea superioara a materialelor folosite. Pot aparea mici fisuri care vor produce desprinderea materialului de pe stratul support, ceea ce va duce la infiltratii de apa care vor facilita aparitiile de mucegai.

Executantul lucrarii trebuie ales in functie de experienta acestuia, portofoliul de lucrari similare trebuie studiat inainte de a bate palma.

In timpul montajului veti urmari daca executantul cunoaste toate regulile de executie si daca tine cont de specificatiile tehnice ale materialelor. Nu va trebui sa va scape urmatoarele aspecte:   soclul trebuie sa fie retras fata de restul fatadei, aspect care nu trebuie omis deoarece previne infiltratiile de la apa de ploaie materialul termoizolant se monteaza in cordon continuu, latura mai lata fiind paralela cu solul si intercalat la fel ca la caramida. Pentru a preveni ruperea sau desprinderea placilor ( in cazul polistirenului de exemplu) nu trebuie sa se faca economie de adeziv si dibluri de prindere. stratul decorativ nu corecteaza imperfectiunile legate de planeitatea suprafetei. Materialul in surplus face ca tencuiala sa fie foarte vulnerabila la intemperii.

Urmand acesti pasi simpli veti sti ca investitia facuta este una de calitate si sigura, astfel veti avea un confort termic ridicat si cheltuielile si costurile de intretinere vor fi diminuate semnificativ.


 

Profil autor: Nour Invest SRL

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează