Respiratia peretilor din casa ta

De cand am inceput sa lucrez in domeniul constructiilor am incercat sa-mi explic acest fenomen de “respiratie”. Se stie sau ar trebui sa se stie ca, zona noastra geografica si conditiile climatice, creeaza situatii pretentioase in ceea ce priveste constructiile. Personal nu sunt de accord cu notiunea de “ respiratia peretilor”.  Nu am inteles niciodata marketingul unor producatori care sustin “respiratia” mterialelor termoizolante.

Circulatia vaporilor de apa prin diferite materiale de constructii reprezinta PIERDERE DE ENERGIE, adica BANI si DISCONFORT TERMIC. O sad au un exemplu: afara este frig si in casa sunt +20 grade. Transferul rapid al vaporilor din interior spre exterior duce la : pierdere mare de energie, formarea condensului, apoi mucegai ceea ce inseamna DISCONFORT.

Ceea ce trebuie sa se inteleaga este faptul ca fiecare spatiu interior construit in care lucreaza si traiesc oamenii trebuie VENTILAT. Ventilatia spatiilor interioare nu este o necesitate de ultima ora, ci este o normalitate. O persoana adulta consuma pe ora intre 18 si 22 mc de aer si intr-o zi elimina intre 1–1,5 litri  vapori de apa, la care mai adaugam cantitatile de vapori de apa din bai, bucatarii, plante, etc. , ne punem automat intrebarea unde se duc aceste cantitati de apa daca nu avem ventilatie? Raspunsul este foarte simplu: se vor depune pe pereti si geamuri adica in acele locuri unde se formeaza punti termice. De aceea este foarte important sa stim proprietatile si tipul de material termoizolant pe care il vom folosi in functie de destinatia cladirii, zona geografica unde este amplasata cladirea precum si destinatia cladirii.

Niciodata un perete nu a respirat, nu respira si nu va respira, el PIERDE energie si cu cat pierde mai multa cu atat DISCONFORTUL TERMIC este mai mare. Daca in casa ta intalnesti acest fenomen de “respiratie” nu uita ca VENTILATIA este SOLUTIA POTRIVITA pentru problema ta.    


 

Profil autor: Nour Invest SRL

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează