7 piese de mobilier iconic pentru casa ta

Întotdeauna au existat trenduri care apar şi dispar, dar unele lucruri  sunt atemporale. Am ales să prezentăm şapte piese de mobilier iconic care niciodată nu se vor demoda. Ele au fost concepute cu mare grijă şi lumea le-a apreciat dintotdeauna iar noi le considerăm demne de a fi puse pe un piedestal. Următoarele piese sunt de neuitat atunci când vine vorba de formă, funcţiune şi confort. De fapt, atunci când veţi vedea piesele prezentate veţi recunoaşte probabil una sau mai multe dintre aceastea şi veţi spune “ That’s what it’s called”.

    Scaunul Barcelona

buy-barcelona-chair-vintage

Autor : Ludwig Mies van der Rohe

An : 1929
Scaunul Barcelona a fost proiectat, pentru Pavilionul German, Expoziţia Internaţionala. Cadrul initial a fost conceput ca fiind asambalt din mai multe piese, dar a fost reproiectat în 1950, folosindu-se oţelul inoxidabil. Pielea de bovină a înlocuit pielea de porc, aceasta fiind folosită doar pentru piesele originale. Scaunul este complet fabricat manual, şi semnătura designerului se regăseşte pe fiecare piesă de mobilier. Cu toate că scaunul a primit si critici, noi îl considerăm un obiect iconic.

lc2-a

      

       Fotoliul LC2 Petit Modele

Autor: Le Corbusier

An: 1928
Le Corbusier şi-a pus amprenta în lumea Designului în anul 1928 proiectând o linie de mobilier alături de Charlotte Perriand şi vărul sau Pierre, printre care şi Fotoliul LC2 Petit Modele. Cunoscut datorită formei sale, acest fotoliu este renumit pentru modul în care  cadrul său îmbrăţişează exteriorul piesei. Folotiul a renăscut în anii ’80 când a fost folosit în reclama “Blown Away” a lui Maxell’s. Scaunul, prezent și astăzi în lumea amenajărilor, este considerat  o piesă reprezentativă în lumea Designului.

 

 

 

Scaunul de Plastic The Eames

charles-ray-eames-plastic-armchair-maple-wooden-leg-base-daw-designed-in-1950-vitra-4408-p

Autor: Ray Eames şi Charles

An: 1950
Charles Eames şi Ray ,
încă de la inceputul carierei lor, au identificat nevoia de mobilier de înaltă calitate si utilitate la preţuri accesibile. Scaunul reprezină versiunea reînnoita a legendarului scaun din fibră de sticlă. Cu cotierele sale integrate, forma organică a scaunului de plastic oferă un confort impresionant. Varietatea de texturi face posibilă utilizare scaunului într-o varietate de domenii.

  

fh-egg-brown-leather 7 grande

         

      The Egg Chair

Autor : Arne Jacobsen

An : 1958
The Egg chair, a fost proiectat într-un stil tipic Jacobsen, acesta regăsindu-se in forma scaunului. Teoria că stilul scaunului a fost inspirat, este discutabilă, deoarece scaunele au identitatea lor proprie. Scaunele au fost mult mai apreciate din punct de vedere estetic, decât din punct de vedere al confortului oferit. Cele din ediţia limitată au fost lustruite la mână, ele fiind achiziţionate de cei care apreciază  valoarea si eleganţa unui corp de mobilier.

 

      

      Louis XVI Chair

1242031-e1382048520822

Autor : Louis XVI

An :1765
Una dintre cele mai vechi piese de mobilier  este scaunul Louis XVl. Remarcabil este faptul că forma a rămas aproape identica cu originalul. Scaunul reprezintă unele dintre cele mai bune exemple de stil şi rafinament al mobilierului atemporal. Piesele sunt considerate unele dintre cele mai populare și de durată scaune din istorie. Fiind influenţate de două mișcări foarte puternice, ele reprezintă un capitol de studiu în epoca clasicisma. Acest stil a produs minunate piese de mobilier sculptate folosite in general de aristocraţii francezi.

eames-modern-design-lounge-chair

      

 

      Fotoliu The Eames

Autor :Ray Eames şi Charles

An : 1956
Fotoliul şi taburetul sunt piese de mobilier făcute din furnir şi piele, după ce designerii au dezvoltat proiectul ani la rândul. Acesta a fost primul fotoliu proiectat pentru o piata high-end,        devenind un obiect iconic datorită stilului modern adoptat în acea perioadă. Scaunul este compus din trei obuze curbate, cojile sunt formate din cinci straturi de placaj, care sunt acoperite de un furnir de lemn de trandafir Brazilian. Cojile şi pernele scaunului au fost proiectate în aceaşi formă, acestea formând un întreg.

 

        Paton Chair

panton

Autor : Verner Panton

An : 1960
Scaunul în formă de S este primul scaun turnat din lume, fiind una dintre capodoperele designerului. Ideea de a concepe un scaun integral din plastic a fost exprimată în 1950. După o serie de schițe, el a creat primul model de ipsos turnat, urmând alt model din polistiren întărit cu fibră de sticlă. Ulterior s-a folosit polistiren termoplastic. În 1968, Vitra a inițiat producția versiunii finale, materialul fiind Baydur, o spumă poliuretanică, disponibilă în șapte culori.

Profil autor: Art Ateliers

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează